Om gården

För snart 6 år sedan blev drömmen verklighet när jag och min familj flyttade in på Wii Gård!
Här såg vi en möjlighet att både få bevara och samtidigt utveckla.

Wii Gård är en gammal mjölkgård där mjölkproduktionen startade under 1930-talet och här har framförallt mjölkkor fått vistas fram till år 1990 då både mjölkproduktionen samt korna försvann. När vi tog över gården så såg vi möjligheten att få bevara de öppna fälten i form av åker- och betesmark och återinföra livet på gården med olika slags lantdjur.

I vår vision och utveckling av gården finns bevarande av detta kvar som en grund och där vi också vill erbjuda andra att ta del av allt det vackra och berikande som gården med dess omgivning ger.

Det här är en fantastisk plats beläget endast 13 km från Sundsvalls stad och omgiven av vacker natur och landskap. Du når gården enklast via cykel, buss eller bil och förutom gårdens alla möjligheter så finns det aktiviteter med bl.a. fina vandringsleder och fiske. Känslan av att få komma ut på landet är endast ca 15 minuter bort. Här kan du koppla av och förenas med natur och djur och känna lugnet.

Vill du se vad som händer mer dagligen på Wii Gård, så följ oss gärna på facebook och Instagram.

På gården idag har vi nu djur som får, häst, höns, hund och här kommer en närmare presentation av dom.

Våra djur på gården!

Klövsjöfåren är en gammal svensk lantras från Klövsjö. De tillhör de svenska allmogefåren som återupptäcktes för cirka 20 år sedan. Det är en fröjd att få vara med i genbanken och bevara denna vackra och tillgivna ras.

Hönsen vi har är olika hönsraser som Hedemora, Dvärgkochin, Istbar och Stridshöns. Vi började med en ras men vi har valt att ta emot olika slags höns som behövde ett nytt hem och därav blandningen. De går alla fritt på gården dagtid och det är så rogivande och mysigt att höra de kackla på och trampa runt på gården.

Vi har flera inhyrda hästar på gården och två av dom är framförallt till hands när det gäller att få vara med i verksamheten på gården.

Simson
, är en av dom.
En 25 årig herre av rasen shetlandsponny som charmar alla i sin närvaro. Han gillar att bli ompysslad, att dra vagn, släde och hjälpa till att dra träd i skogen och självklart springa fort i skog och mark. Han kräver sin ryttare och de som lär känna honom får möjlighet att utvecklas på alla plan.

Lady
är 8 år och född i Irländ och har varit i Sverige sedan hon var två år.

Lady är en otroligt snäll tjej som är social och trivs att vara med andra. Hon är väldigt nyfiken och gillar att prova nya saker. Just nu tränar vi inkörning med henne och vi hoppas att hon så småningom kan dra både vagn, släde och kanhända lite timmer i skogen. Hon är en hejare på att hoppa högt och hjälper oss som är med henne att ta vara på stunden och leva i nuet. En tjej men blir glad att va med.

Esko är av rasen korthårig vorsteh, en stående fågelhund som jag kan säga älskar fåglar av alla de slag. Respektfullt springer han runt på gården med våra frigående höns utan att skada dom.

En annan favoritsysselsättning han har är att bada och åter bada. Tacksamt bor vi vid vattnet så han springer ofta ner till bryggan för att om o om igen göra sina flygande glädjehopp ut i vattnet.Vill du ser fler bilder från vår gård, så kolla in bildspelet!