Marie Alm

Att få njuta av det enkla och naturliga är idag få förunnat. På Wii Gård finns denna möjlighet. Här samspelar människa och djur som vi gjort i alla tider, något som för oss stadsbor idag kan kännas ovant och en förmåga vi helt har tappat bort.

Mina favoriter på gården är fåren och lammen. Jag har haft förmånen att få vara med i lamningstider, följa de dräktiga tackorna, se hur naturen har sin gång och se de nyfödda ostadiga ulliga lammen ta sina första steg. Att få vara tillräckligt nära för att upptäcka djurens olika personligheter när de kommer fram för att bli klappade och kliade har varit en upplevelse. Förutom att deras kroppar och varma päls värmer ens frusna fingrar en kall vårdag har också samspelet med djuren en lugnande effekt och man upplever sig vara här och nu.

För mig kändes det också bra att kunna hjälpa till lite på gården som att utfodra, mocka lite och hjälpa till med ett och annat flasklamm. Både jag och barnen har fått härliga oförglömliga minnen av djuren på Wii Gård.

Grön omsorg Posted on