Kullerbyttans förskola

Det var så bra att få komma in i hagen och nära djuren på Wii Gård.
Jämfört med att bara få stå utanför och titta på djuren, som det brukar vara på andra ställen och djurparker.Tama och väldigt snälla får och Lamm.

Man blev alldeles varm i hjärtat att se barnen sitta och mysa med och klappa lammen och hönsen!
/Annika Ericsson och Johanna Öhman på Kullerbyttans förskola


Julynette Sjöström-Barbon

Wii Gård är ett av de ställen på jorden där tiden stannar.
Här träffar man får, kanin, hästar, hund, katt, hönor och tupp. Jag är en stadsmänniska och inte alls djurmänniska. Trots detta känner jag lugnet från djuren när katten kommer och sätter sig i mitt knä, hunden som puttar mig för den vill bli klappad eller när jag tittar på fåren som betar. Även lugnet när jag sitter på ängen och blir vaggad av att titta på tjärnen. Läget är idylliskt!

Besöket är inte helt fullkomligt om man inte träffar drivkraften som har skapat Wii Gård, Annelie.
Hon har en positiv energi som får vem som helst att känna sig välkommen.
Jag älskar dessutom att kunna få köpa ägg och ull direkt från producenten.


Karin Jacobsson

Jag är en person med massor av känslor.
När jag är på Wii Gård är det som en ”Lisa för själen” helt enkelt. Jag har ett stressfullt arbete och att då få vara med djuren och enbart fokusera på dom gör att jag kan tänka bortom mitt jobb. Det får mig att tänka på allt annat. Jag är helt ”tankefri” brukar jag säga.

Jag får också ta del i deras utveckling, vilket är sååå givande. Jag behöver denna ro, så är det bara! Jag blir så glad och de känner igen min röst och springer i mot mig när jag kommer. Detta gör mig himlastormande glad och jag kan leva på detta hur länge som helst.


Linnea Persson och Kristina Nordlander på Bredsands skola

Vi i årskurs 1 på Bredsandsskola fick möjligheten att åka och besöka Annelie på hennes bondgård. Det vart en fantastisk upplevelse för våra elever då de fick möjligheten att få se hur det ser ut på en bondgård.  Eleverna fick till deras stora förtjusning, träffa djuren på gården. De fick möjlighet att borsta och styla hästen samt åka med på en tur bakom hästen. De fick även möta hönsen och plocka ägg. Fåren  mötte de i hagen och inne i stallet klappade de också får. Vi fick även tova ullbollar av fårens päls. Att få komma till Annelis gård var en fantastik upplevelse för oss. Genom att besöka bondgården kunde vi sedan arbeta vidare med detta på skolan.


Marie Alm

Att få njuta av det enkla och naturliga är idag få förunnat. På Wii Gård finns denna möjlighet. Här samspelar människa och djur som vi gjort i alla tider, något som för oss stadsbor idag kan kännas ovant och en förmåga vi helt har tappat bort.

Mina favoriter på gården är fåren och lammen. Jag har haft förmånen att få vara med i lamningstider, följa de dräktiga tackorna, se hur naturen har sin gång och se de nyfödda ostadiga ulliga lammen ta sina första steg. Att få vara tillräckligt nära för att upptäcka djurens olika personligheter när de kommer fram för att bli klappade och kliade har varit en upplevelse. Förutom att deras kroppar och varma päls värmer ens frusna fingrar en kall vårdag har också samspelet med djuren en lugnande effekt och man upplever sig vara här och nu.

För mig kändes det också bra att kunna hjälpa till lite på gården som att utfodra, mocka lite och hjälpa till med ett och annat flasklamm. Både jag och barnen har fått härliga oförglömliga minnen av djuren på Wii Gård.